„Hyundai“ siekia pralenkti „Nissan“ Europoje

„Hyundai“ tikisi, kad šiemet jos pardavimai Europoje pralenks „Nissan“. Anot „Hyundai Motor“ Europos padalinio viceprezidento Wernerio Frey,aus, pralenkti „Nissan“ šiuo metu yra pagrindinis ir gana realus bendrovės tikslas.

Pasak W.Frey,aus, „Hyundai“ Europoje šiemet tikisi realizuoti 430 tūkst. automobilių ir užimti 2,6% rinkos. Pernai didžiausias Pietų Korėjos automobilių gamintojas Senajame žemyne pardavė 340 tūkst. vnt. ir užėmė 2,1% rinkos, tuo tarpu „Nissan“ rinkos dalis 2004 m. sudarė 2,5%.

“Hyundai Grandeur”

„Hyundai“ prognozuoja, kad jos pardavimai Europoje išaugs pristačius tris naujus modelius: didelį sedaną „Sonata“, didelį prabangų sedaną „Grandeur“, kuris gali konkuruoti net su „Lexus“, ir atnaujinto dizaino mažą hečbeką „Getz“. Be to, šio gamintojo pozicijas turėtų sustiprinti atnaujinti dyzeliniai varikliai – jau liepos mėnesį populiariausias „Hyundai“ modelis Europoje „Getz“ gaus naują 1,5 ltr. dyzelinį agregatą.

Pietų Korėjos gamintojas prognozuoja, kad iki dešimtmečio pabaigos jo pardavimai Europoje turėtų pasiekti 700 tūkst. vnt. per metus. „Hyundai“ siekia patekti tarp 10 populiariausių Europos markių, o tarp ne europietiškų automobilių užimti antrą vietą po „Toyota“.

„Hyundai“ planuoja šiemet parduoti 11,300 naujųjų „Sonata“, nes išpradžių šis modelis turės tik benzininius variklius. Kitų metų kovą pristačius naują 2,0 ltr. dyzelinį variklį, „Sonata“ metiniai pardavimai Europoje turėtų išaugti iki 20 tūkst. vnt. Pernai Vakarų Europoje buvo parduota tik 3,795 „Sonata“ automobiliai.

“Hyundai Sonata”

ki 2005 m. pabaigos Pietų Korėjos gamintojas žada padidinti dilerių skaičių Europoje nuo 2,400 iki 2,600. Be to, siekdamas geriau kontroliuoti prekybą ir rinkodarą, „Hyundai“ superka savo platintojų akcijas. Jis jau supirko Lenkijos, Vengrijos ir Norvegijos platintojus. Š alia to, planuojama įsigyti Italijos, Vokietijos, Didžiosios Britanijos ir Prancūzijos platintojų dalį akcijų. Gamintojas įsigis ir 10% platintojo Ispanijoje akcijų, o iki 2008 m. savo dalį gali padidinti iki 28%.

„Hyundai“ ir „Nissan“ pardavimai Vakarų Europoje 2004 m.*

Pardavimai (vnt.) Pokytis
„Hyundai“ 302,730 +18,7%
„Nissan“ 388,448 -7,2%
Vakarų Europos rinka 14,775,526 +1,6%

* Š altinis: „Jato-Dynamics“

Gegužė 17, 2005   Įrašas priklauso rubrikai "Analize"



Parašykite komentarą

Vardas:   
Komentaras: