2006 m. Š koda buvo rekordiškai sėkmingi

„Volkswagen“ grupei priklausantis Čekijos automobilių gamintojas „Š koda Auto“ pranešė, kad, nepaisant sąstingio kamuojamos Centrinės Europos rinkos, pernai jis sumušė tiek gamybos, tiek pardavimų rekordus. „Š koda“ pardavimai pernai padidėjo 11,7% iki 549,667 vnt., o gamybos apimtys išaugo 12,6% iki 556,347 vnt. „Š koda Auto“ yra pats didžiausias Čekijos eksportuotojas.

„Š koda“ pardavimų pajamos pernai ūgtelėjo 8,7% iki 203,7 mlrd. kronų (25,0 mlrd. Lt), o veiklos pelnas šoktelėjo 34,5% iki 14,6 mlrd. kronų (1,8 mlrd. Lt). Bendrovės valdybos narys Holgeris Kintscheris tikino, kad praeiti metai buvo patys sėkmingiausi per visą „Š koda Auto“ istoriją.

Komunistiniais laikais prastos kokybės „Š koda“ automobiliai buvo tapę visuotinės pajuokos objektu, o dabar „Š koda“ sėkmė kelia pavydą ne vienam gamintojui. „Volkswagen“ grupė už „Š koda“ paklojo apie 650 mln. dolerių (1,698 mln. Lt) ir investavo dar apie 2 mlrd. dolerių (5 mlrd. Lt). Išpradžių čekai nepatikliai žiūrėjo į šią vokiečių investiciją, tačiau netrukus techniškai atsilikusius „Š koda“ modelius pakeitė modernūs „Volkswagen“ technologijomis aprūpinti automobiliai ir nepasitikėjimas virto pasididžiavimu vietos gamintoju. Išpradžių „Š koda“ turėjo tik 50 km nuo Prahos nutolusią Mlada Boleslavo gamyklą, o šiandien bendrovės padaliniai veikia Indijoje, Vokietijoje, Slovakijoje, Lenkijoje ir Rusijoje.

„Š koda Fabia“

Daugelis automobilių gamintojų pastaruoju metu mažina personalo apimtis, tuo tarpu „Š koda“ darbuotojų skaičius pernai padidėjo 2,1% iki 23,034 žmonių, nes prasidėjo naujo „Roomster“ modelio gamyba. „Š koda“ vadovas Detlefas Wittigas pasidžiaugė, kad 2006 m. buvo išties išskirtiniai: sėkmingai įdiegta ketvirtojo modelio („Roomster“) gamyba, peržengta pusės milijono automobilių gamybos ir pardavimų riba bei pasiketi rekordiniai rezultatai.

Vadovas pridūrė, kad „Š koda“ yra pasiryžusi išsaugoti savo Europos rinkos dalį bei stiprinti pozicijas Kinijoje, Indijoje ir Rusijoje. Kiek anksčiau D.Wittigas prasitarė, kad svarstoma galimybė besivystančioms rinkoms pasiūlyti atskirą mažą nebrangų automobilį.

Kovas 19, 2007   Įrašas priklauso rubrikai "Naujienos"



Parašykite komentarą

Vardas:   
Komentaras: