„Mitsubishi“ tieks visureigius „Peugeot“ ir „Citroen“ markėms

„Mitsubishi Motors“ susitarė su „PSA/Peugeot-Citroen dėl 30 tūkst. visureigių tiekimo Europos rinkai. Greičiausiai tai bus modifikuota kitų metų pabaigoje JAV pasirodysiančio septynviečio visureigio „Outlander“ versija.

Š is susitarimas Japonijos gamintojui užtikrina papildomus pardavimus itin sunkiu metu, kuomet pačios „Mitsubishi“ markės rezultatai Japonijoje ir Š iaurės Amerikoje yra smarkiai sumenkę. Tuo tarpu PSA įgaus galimybę konkuruoti ir augančiame visureigių segmente. PSA ir „Mitsubishi“ ketinimų protokolas buvo pasirašytas vasario 4 d., o galutinis susitarimas numatomas pavasarį.

“Mitsubishi Outlander”

Septynvietis „Outlander“ Japonijoje pasirodys šių metų pabaigoje, dar po metų jis bus pristatytas JAV pirkėjams, o 2007 m. – Europos ir kitose rinkose. „Mitsubishi“ per metus JAV ketina parduoti 50 tūkst. vnt., Europoje – 30 tūkst. vnt., Japonijoje – 17 tūkst. vnt., o kitose rinkose – dar 16 tūkst. vnt. šio naujojo visureigio.

Ant „Mitsubishi“ platformos sukurti PSA visureigių modeliai pasižymės savitu „Peugeot“ ir „Citroen“ dizainu ir turės modernius PSA HDi dyzelinius variklius su kenksmingų dalelių filtrais.

Neatmetama galimybė, kad ateityje PSA ir „Mitsubishi“ bendradarbiavimas gali dar išsiplėsti: tokiu atveju PSA aprūpintų „Mitsubishi“ dyzelinėmis jėgainėmis, o „Mitsubishi“ tiektų PSA Tailande gaminamus pikapus arba benzininius variklius su tiesioginiu įpurškimu.

“Mitsubishi Outlander”

Europos rinkai skirta „Mitsubishi“ naujojo visureigio versija bus komplektuojama tiek su „Volkswagen“, tiek ir su PSA dyzeliniais varikliais. „Mitsubishi“ jau dabar į Europoje parduodamus modelius montuoja „Volkswagen“ dyzelinius agregatus.

Naujasis visureigis bus gaminamas Mizushimos (Japonija) gamykloje. Dabar ši gamykla per metus pagamina apie 520 tūkst. automobilių, dėl PSA užsakymo gamybos apimtis išaugs 6% iki 550 tūkst. vnt.

Vasaris 9, 2005   Įrašas priklauso rubrikai "Naujienos"



Parašykite komentarą

Vardas:   
Komentaras: