„Daimler“ ir vėl taps brangiausiu „Jaguar“ modeliu

Po trejų metų pertraukos „Jaguar“ nusprendė atgaivinti itin ištaigingų modelių seriją „Daimler“ (pavadinimą reikia tarti [deimler], o ne [daimler], kaip „DaimlerChrysler“). Š iuo vardu bus vadinami prailginti XJ sedanai. Manoma, kad „Daimler“ kainuos per 100 tūkst. eurų (345 tūkst. Lt) ir bus brangiausi „Jaguar“ modeliai.

Nuo įprastinių „Jaguar“ automobilių „Daimler“ skirsis priekinėmis grotelėmis bei itin ištaiginga medžio ir odos interjero apdaila, kokia paprastai pasižymi tik reprezentaciniai modeliai, pavyzdžiui, „Rolls-Royce“.

Naujasis “Daimler Super Eight”

„Daimler“ debiutuos šį rudenį įvyksiančioje Frankfurto automobilių parodoje, o prekyboje pasirodys šių metų pabaigoje. Paskutinioji „Daimler“ serija išnyko prieštrejus metus pasirodžius naujai XJ kartai.

1896 m. Gottliebas Daimleris pardavė licenziją Didžiojoje Britanijoje gaminti „Daimler“ automobilius. Netrukus šis gamintojas sukūrė savo prestižinius sedanus, kuriuos pamėgo Didžiosios Britanijos karališkoji šeima. 1960 m. „Daimler“ markę įsigijo „Jaguar“ ir šiuo vardu vadina išskirtinius savo modelius.

Rugpjūtis 25, 2005   Įrašas priklauso rubrikai "Naujienos"



Parašykite komentarą

Vardas:   
Komentaras: