„Mini“ daug tikisi iš naujojo „Clubman“

„Mini“ tikisi, kad Frankfurto automobilių parodoje debiutavęs universalas „Clubman“ išsiskirs kompaktinių automobilių segmente dėl savo neįprastos išvaizdos. Už „Mini“ ir „Rolls-Royce“ markes atsakingas BMW grupės valdybos narys Peteris Schwarzenbaueris pastebi, kad dauguma prestižinių kompaktinių automobilių šiandien yra labai praktiški, bet gan nuobodūs. Anot jo, naujasis „Mini“ pasižymės savita šios markės išvaizda bei įneš daugiau emocijų.

“Mini Clubman”

Naujasis „Clubman“ yra gerokai didesnis už savo pirmtaką – jo ilgis siekia 425 cm, o ratų bazė – net 267 cm, tad jis yra vos 0,2 cm trumpesnis už „Volkswagen Golf“. Gamintojas atsisakė neįprastų tik keleivio pusėje įrengtų ir į priešingą pusę atsidarančių galinių durų ir vietoje jų įrengė įprastines galines dureles. Vis dėlto savitu „Clubman“ akcentu tapusios suveriamos galinės durelės išliko ir naujame modelyje. Pasak P.Schwarzenbauerio, naujasis „Clubman“ jau pasiekė „Mini“ dydžio ribą, nes didesnis automobilis imtų prieštarauti pačiam markės pavadinimui.

“Mini Clubman”

Kiek anksčiau „Mini“ paskelbė atsisakantis „Paceman“, „Roadster“ ir „Coupe“ modelių. P.Schwarzenbaueris teigė, jog „Mini“ neketina sekti kitų markių pavyzdžių ir užtvindyti modeliais kiekvieną įmanomą nišą. Vietoje to ketinama siūlyti penkis modelius, turinčius savitą charakterį. Keturi „Mini“ modeliai jau žinomi: tai hečbekas, kabrioletas, visureigis „Countryman“ ir universalas „Clubman“, tuo tarpu penktąjį kol kas gaubia paslaptis. Spėjama, kad tai galėtų būti koncepcinio roadsterio „Superleggera“ pagrindu sukurtas modelis, tačiau P.Schwarzenbaueris negalėjo patvirtinti, kad „Superleggera“ bus gaminamas. Jis pastebėjo, kad roadsterių segmentas yra labai mažas ir vis dar mažėja, tad toks projektas finansiškai nebūtų lengvas.

“Mini Clubman”

P.Schwarzenbauerio teigimu, artimiausius kelerius metus „Mini“ pristatys po vieną naują modelį kasmet. Sausį prekyboje pasirodys naujasis „Clubman“, o maždaug po metų rinką turėtų pasiekti ir naujos kartos „Countryman“. Pastarasis neturėtų būti didesnis už dabartinį modelį, nes, anot vadovo, šio visureigio pirkėjai nesiskundžia dėl vietos stokos.

“Mini Clubman” salonas

Spalis 29, 2015   Įrašas priklauso rubrikai "Naujienos"



Komentarai

Parašykite komentarą

Vardas:   
Komentaras: