BMW nori, kad naujos kartos 7 serija pranoktų S klasės „Mercedes-Benz“

BMW tikina, kad naujas 7 serijos modelis bus vienas ekonomiškiausių savo klasėje ir pasižymės tokiomis technologinėmis naujovėmis kaip nuotoliniu būdu valdomas parkavimas bei gestų komandos. Bavarijos gamintojas viliasi, kad tai leis šiam modeliui geriau pasivaržyti su reprezentacinių automobilių segmento neginčijamu lyderiu S klasės „Mercedes-Benz“.

7 serijos BMW

BMW automobilių ir technologijų kūrimo skyriaus vadovas Klausas Froehlichas tikina, kad kitąmet rinkoje pasirodysiantis įkraunamas hibridas 740e nustatys naujus degalų sąnaudų ir vien elektra įveikiamo atstumo standartus. Anot gamintojo, 100 km kelio šis modelis sunaudoja tik 2,1 ltr. benzino, CO2 emisija siekia 49 g/km, o varomas vien elektra jis gali įveikti 40 km. Palyginimui, pagrindinis jo varžovas „Mercedes-Benz S500e“ vien elektra gali įveikti 33 km, CO2 emisija sudaro 65 g/km, o degalų sąnaudos – 2,8 ltr./100 km.

BMW didžiuojasi, kad naujasis 7 serijos sedanas yra pirmasis serijinės gamybos automobilis, kuris gali pats prisiparkuoti vairuotojui nesėdinti prie jo vairo. Tam pakanka pastatyti automobilį ties laisva stovėjimo vieta ir išlipus lauk išmaniojo raktelio pagalba įvaryti automobilį į vietą. Pasitelkdamas įvairius jutiklius automobilis švelniais 10-15 laipsnių posūkiais koreguoja savo judėjimo trajektoriją ir pats sustoja. Tiesa, iki parkavimosi pabaigos vairuotojas su išmaniuoju raktu turi būti netoliese.

7 serijos BMW

7 serija tapo antruoju BMW modeliu po hibridinio superautomobilio i8, galinčiu turėti lazerinius žibintus. Lazerinių žibintų ilgosios šviesos kelią apšviečia dvigubai toliau nei LED technologijos žibintai – net 600 m. Taip pat šis modelis turės gestų atpažinimo sistemą, kuomet rankų judesiais bus galima, pavyzdžiui, atmesti telefono skambutį ar pagarsinti radiją.

Naujos kartos 7 serija yra iki 130 kg lengvesnė už savo pirmtaką, nes čia keleivių skyriaus konstrukcijoje panaudota nemažai anglies pluošto. Dėl to sumažėjo automobilio degalų sąnaudos. Šis modelis taip pat galės turėti belaidę „Android“ telefonų įkrovimo stotelę bei išimamą planšetinį kompiuterį su 7 colių ekranu. Šis planšetinis kompiuteris ne tik leis naršyti internete naudojantis automobilio WiFi saitviete (hotspot), bet ir sudaryti muzikos grojaraštį ar reguliuoti salono temperatūrą.

7 serijos BMW salonas

Benzininių variklių gamą sudarys 3,0 ltr. (240 kW) bei 4,4 ltr. (330 kW) jėgainės. Įkraunamas hibridinis modelis su 2,0 ltr. benzininiu varikliu ir elektros motoru išvystys 240 kW. Dyzelių mėgėjai galės rinktis 3,0 ltr. (195 kW ir 235 KW) variklius.

Vokietijoje naujos kartos 7 serijos BMW kainuoja nuo 81’900 eurų (730d).

Spalis 27, 2015   Įrašas priklauso rubrikai "Produktai"



Komentarai

Parašykite komentarą

Vardas:   
Komentaras: