Prancūzijos vyriausybė imasi žingsnių šalinti privilegijuotą dyzelių padėtį

Prancūzijos vyriausybė ketina atsisakyti dyzelinui taikomų mokestinių lengvatų ir taip panaikinti šių degalų privilegijuotą padėtį. Anot Prancūzijos aplinkos apsaugos ministrės Segolene Royal, jau dabar yra akivaizdu, kad dyzelinui taikomos nuolaidos yra neproporcingos jo daromai žalai teršiant aplinką. Prancūzijos pareigūnai sutarė, kad pradedant 2016 m. biudžetu dyzelinui taikomi mokesčiai vis augs, o benzinui – mažės, kol per 5-7 metus visiškai išnyks mokesčių skirtumas tarp šių degalų rūšių.

S.Royal pastebėjo, kad dabar Prancūzijoje dyzelinas yra apie 15 centų pigesnis už benziną. Prancūzijos sprendimas veikiausiai paspartins dyzelių populiarumo mažėjimą, nes dabar keturios iš penkių didžiausių Europos automobilių rinkų dyzelinui taiko lengvatas. Mažesnės sąnaudos ir kainos šiems degalams leido įsigalėti visoje Europoje, tačiau pastaruoju metu vis dažniau pasigirsta perspėjimų apie dyzelių daromą žalą gamtai ir gyventojų sveikatai.

“Peugeot” dyzelinis variklis

Prancūzijos automobilių gamintojų asociacijos CCFA duomenimis, sausio 1 d. apie 68% šalyje registruotų lengvųjų automobilių buvo dyzeliniai. Vis dėlto ši dalis turėtų palaipsniui mažėti, nes didieji miestai, tarp jų ir sostinė Paryžius, dėl oro taršos ir smogo kaltina būtent dyzelius.

Dyzelių įvaizdžiui smogė ir praeitą mėnesį kilęs „Volkswagen“ emisijų klastojimo skandalas. „LMC Automotive“ prognozuoja, kad dyzelių dalis Europos naujų automobilių rinkoje iki 2022 m. gali sumažėti iki 35%, nors pernai ji siekė net 53%.

Spalis 27, 2015   Įrašas priklauso rubrikai "Naujienos"



Komentarai

Parašykite komentarą

Vardas:   
Komentaras: