Naujasis „Infiniti Q30“ – „Audi A3“ konkurentas su „Mercedes-Benz“ varikliais

Specialiai Europos rinkai skirtas naujas „Infiniti“ kompaktinis hečbekas Q30 oficialiai debiutuos kitą mėnesį vyksiančioje Frankfurto automobilių parodoje, tačiau pirmąją oficialią jo nuotrauką gamintojas išplatino dar liepos mėnesį. Prekyboje Q30 turėtų pasirodyti metų pabaigoje, o kitą vasarą sulauksime ir padidinto pravažumo versijos QX30. Mažesnių prestižinių automobilių paklausa Europoje auga, tad „Nissan“ tikisi, jog Q30 išnaudos šią tendenciją ir sudomins jaunesnius pirkėjus.

Šie modeliai turėtų sustiprinti „Infiniti“ markės pozicijas Senajame žemyne, nes iki šiol jai nepavyko veiksmingai varžytis su vokiškomis prestižinėmis markėmis: „JATO Dynamics“ duomenimis, sausio-gegužės mėnesiais Europoje parduota vos 2,3 tūkst. „Infiniti“ automobilių.

“Infiniti Q30″

Naujasis „Infiniti“ hečbekas gaminamas „Mercedes-Benz“ MFA priekinių varomųjų ratų architektūros pagrindu, kaip ir A klasės modelis. Nors Japonijos gamintojas detalią informaciją apie Q30 žada pateikti tik parodos metu, „Automotive News Europe“ praneša, kad hečbekas bus komplektuojamas su dviem „Mercedes-Benz“ benzininiais varikliais, greičiausiai tai bus toje pačioje A klasėje sutinkami 1,6 ltr. ir 2,0 ltr. agregatai. Dyzelių mėgėjai, ko gero, galės rinktis 1,5 ltr. „Renault“ motorą arba galingesnį 2,1 ltr. „Mercedes-Benz“ variklį.

„Infiniti“ markės prezidentas Rolandas Kruegeris tikisi, kad savita išvaizda ir dinamiškas valdymas leis Q30 išsiskirti iš konkurentų. „Infiniti“ Europos padalinio vadovas Francois Goupilis de Bouille’as interviu leidiniui „Automotive News Europe“ pripažino, jog Q30 išvaizda bus vertinama prieštaringai – vieniems jis labai patiks, kietiems pasirodys nepriimtinas – bet toks ir yra gamintojo siekis.

Q30 ir QX30 bus gaminami „Nissan“ gamykloje Sunderlande, Didžiojoje Britanijoje, kur „Infiniti“ modeliams yra rezervuotas 60 tūkst. automobilių metinis pajėgumas. Pusė čia pagamintų Q30 ir QX30 bus skirti Europos, o kita pusė – likusio pasaulio rinkoms, tarp jų ir JAV bei Kinijai, tačiau dyzelinės versijos veikiausiai bus siūlomos tik mūsų regione.

Rugpjūtis 27, 2015   Įrašas priklauso rubrikai "Naujienos"



Komentarai

Parašykite komentarą

Vardas:   
Komentaras: