„Google“ pilnai autonomiškas automobilio prototipas jau paruoštas gatvei

„Google“ teigia, jog naujasis pilnai autonomiškas prototipas jau parengtas naudojimui. Bendrovė neseniai pradėjo šio prototipo testavimą realiomis sąlygomis, Mountain View keliuose, Kalifornijoje. Ten pat išbandomas autonomiškas visureigis „Lexus RX450h“.

Autonomiški automobiliai Kalifornijos keliuose leidžiami nuo 2014 m. rugsėjo, jeigu yra gavę Automobilių departamento (Department of Motor Vehicles) leidimą.

Autonomiškas „Lexus RX450h“, išbandant jį realiomis sąlygomis, yra patekęs į keletą kelių incidentų, tačiau „Google“ teigia, jog šis modelis nesukėlė nė vieno iš jų.

Naujasis prototipas naudoja tą pačią programinę įrangą kaip ir „Lexus RX450h“. Tačiau „Google“ prototipas yra specialiai sukurtas autonomiškam vairavimui, tuo tarpu „Lexus RX 450h“ yra paprastas automobilis, specialių jutiklių pagalba pritaikytas autonomiškam valdymui. Autonomiškas „Lexus RX450h“ veikia jau keletą metų.

Labai neįprastai atrodantis naujasis prototipas turi juodus kupolus ant stogo, o jo variklio gaubtas slepia jutiklius, padedančius orientuotis keliuose.

„Google“ teigimu šio prototipo greitis apribotas 40 km/val., ir bandomojoje fazėje vairuotojai galės pasinaudoti nuimamu vairu ir pedalais jei reikėtų perimti valdymą.

Šį mėnesį, reaguodama į augančią vartotojų kritiką dėl informacijos stokos, „Google“ bendrovė pristatė specialų tinklapį, skirtą autonomiškam automobiliui.

„Google“ pilnai autonomiškas automobilio prototipas

Birželis 29, 2015   Įrašas priklauso rubrikai "Naujienos"



Parašykite komentarą

Vardas:   
Komentaras: