„Mercedes-Benz GLE Coupe“ – pirmasis tikras BMW X6 konkurentas

Nors „Mercedes-Benz“ markė dar 1997 m. pristatė pirmąjį prestižinį visureigį ML, o tikrieji bekelės mėgėjai ir toliau negali atsispirti legendinio G klasės modelio žavesiui, aptakių kupė formos visureigių segmente iki šiol šeimininkavo BMW X6. Vis dėlto sausio mėnesį Detroito automobilių parodoje debiutavęs „Mercedes-Benz GLE Coupe“ mes rimtą iššūkį savo varžovui iš Bavarijos. „IHS Automotive“ prognozuoja, kad kitais metais bus parduota apie 39 tūkst. „GLE Coupe“, tuo tarpu jo pagrindinio varžovo BMW X6 pardavimai turėtų sudaryti apie 43 tūkst. vnt. Abu šie visureigiai gaminami ne Vokietijoje, o JAV – X6 rieda nuo BMW Greero gamyklos konvejerio, o „GLE Coupe“ bus surenkamas „Mercedes-Benz“ Alabamos gamykloje.

“Mercedes-Benz GLE Coupe”

Gamintojas tikina, kad, nepaisant aukštesnės sėdėsenos ir visureigiškos išvaizdos, „GLE Coupe“ yra tikras kupė ir pasižymi sportišku valdymu. Už automobilių kūrimą atsakingas „Daimler“ valdybos narys Thomas Weberis tikina, kad naujasis modelis sėkmingai derina tokias kupė savybes kaip sportiškumas, dinamiškumas ir vikrumas su visureigiams būdingu tvirtumu, praktiškumu bei saugumo pojūčiu.

“Mercedes-Benz GLE Coupe”

„GLE Coupe“ yra sukurtas ML visureigio pagrindu, tačiau pasižymi gerokai aptakesnėmis kėbulo linijomis. ML modelis šiemet taip pat bus atnaujintas ir gaus GLE pavadinimą. Kartu su „GLE Coupe“ Vokietijos gamintojas pristatė ir naują „AMG Sport“ liniją, kuri užpildys spragą tarp įprastinių „Mercedes-Benz“ modelių ir itin brangių ir galingų jų „Mercedes-AMG“ versijų. AMG padalinio vadovas Tobias Moersas pastebi, kad naujoji liniją padarys sportinių automobilių technologijas prieinamesnes platesniam pirkėjų ratui. Visi „AMG Sport“ serijos modeliai bus komplektuojami su „4Matic“ keturių varomų ratų sistemą.

“Mercedes-Benz GLE Coupe” salonas

„GLE Coupe 450 AMG“ turės 3,0 ltr. (270 kW) benzininį variklį ir iki 100 km/val. įsibėgės per 5,7 s. Pirkėjai, kuriems šis variklis pasirodys per silpnas, galės rinktis vieną iš dviejų tikrų AMG versijų: „GLE Coupe 63“ su 5,5 ltr. (410 kW) motoru arba kiek galingesnę „GLE Coupe 63 S“ versiją su tokio paties darbinio tūrio 430 kW agregatu. Vis dėlto dauguma šio visureigio pirkėjų veikiausiai rinksis dyzelinį „GLE Coupe 350 d“ su puikiai pažįstamu 3,0 ltr. (190 kW) agregatu, o benzininių variklių mėgėjai be jau išvardintų AMG versijų galės užsisakyti ir „GLE Coupe 400“ versiją su 3,0 ltr. (245 kW) motoru. Automobilis komplektuojamas su 9 laipsnių „9G-Tronic“ automatine pavarų dėže, tik AMG versijos dar turi „7G-Tronic“ pavarų dėžę. Kukliausia dyzelinė „GLE Coupe“ versija Vokietijoje kainuoja nuo 66’700 eurų (230’302 Lt). Prekyboje šis modelis pasirodys vasaros pabaigoje ar rudens pradžioje.

Balandis 16, 2015   Įrašas priklauso rubrikai "Naujienos"



Komentarai

Parašykite komentarą

Vardas:   
Komentaras: