„Volvo“ kuriamas 2,0 ltr. variklis su trimis turbinomis išvystys per 450 AG

Švedijos automobilių gamintojas „Volvo Car“ sukūrė koncepcinį 2,0 ltr. 4 cilindrų benzininį variklį su trimis turbinomis, kuris išvysto per 450 AG. Gamintojas kol kas neatskleidžia, ar „Triple Boost“ technologiją naudojantis agregatas bus naudojamas serijinėje gamyboje, tačiau tokiu atveju jo galios ir tūrio santykis (225 AG vienam litrui) taptų vienu didžiausių tarp gaminamų variklių: net garsiojo „Bugatti Veyron“ 1200 AG galią padalinę iš 8 ltr. darbinio tūrio gausime „tik“ 150 AG vienam litrui.

Gali pasirodyti neįprasta, tačiau naujasis koncepcinis variklis priklauso pernai debiutavusiai taupiųjų „Drive-E“ variklių šeimai. Galingiausias dabar siūlomas „Volvo“ keturių cilindrų benzininis variklis yra į naująjį XC90 montuojamas 2,0 ltr. tūrio T6 agregatas, kuris išvysto net 320 AG. Siekdami padidinti variklio galią iki 450 AG ar netgi daugiau, „Volvo“ inžinieriai sukūrė trijų turbinų sistemą, tačiau joje nei viena turbina nėra varoma išmetamosiomis dujomis, kaip įprasta turbininiuose varikliuose. Čia viena elektrinė turbina tiekia orą dviem lygiagrečiai veikiančioms turbinoms, iš kur jis patenka į cilindrus. Švedijos gamintojas tikina, kad elektrinė turbina greitai įsuka kitas dvi turbinas ir leidžia išvengti turbininiams motorams būdingo uždelsimo. Galima įtarti, kad „Triple Boost“ variklio kaina bus nemaža.

“Volvo XC90″ priekinės grotelės

„Volvo Polestar Racing“ lenktyninių variklių skyriaus vadovas Mattias Evenssonas teigia, kad šio variklio kūrimas buvo labai įdomus projektas, nes pirmą kartą buvo sukurtas toks technologijų derinys. Anot jo, pavyko sukonstruoti unikalų agregatą, kuris yra ne tik galingas, bet ir pasižymi greita reakcija. Be to, dėl kompaktiškų matmenų šis motoras leidžia pagerinti svorio paskirstymą tarp priekinės ir galinės ašių bei sužeminti svorio centrą, o šie du veiksniai yra labai svarbūs tiek sportinių, tiek ir įprastinių automobilių valdymui.

Gruodis 31, 2014   Įrašas priklauso rubrikai "Naujienos"



Parašykite komentarą

Vardas:   
Komentaras: