„Škoda“ ruošiasi pristatyti naujos kartos „Fabia“

„Volkswagen“ grupei priklausantis Čekijos automobilių gamintojas „Škoda“ atskleidė kiek informacijos apie spalio pradžioje vyksiančioje Paryžiaus automobilių parodoje debiutuosiantį „Fabia“ modelį. Naujasis „Fabia“ bus apie 3 cm žemesnis ir 9 cm platesnis už dabartinį modelį, tad atrodys sportiškesnis. Gamintojo teigimu, kuriant „Fabia“ dizainą įkvėpimo semtasi iš „Škoda“ lenktyninių automobilių bei pavasarį Ženevos parodoje pristatyto „VisionC“ koncepcinio modelio.

“Škoda Fabia”

Gamintojas leidiniui „Automotive News Europe“ atsisakė patikslinti, kurios platformos pagrindu bus gaminama naujoji „Fabia“. Iš pradžių buvo manoma, kad naujoji „Fabia“ naudos PQ26 platformą, kurios pagrindu yra gaminamas šiemet pasirodęs atnaujintas „Volkswagen Polo“ modelis. Vis dėlto vėliau žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, jog gamintojas nurodęs, kad naujoji „Fabia“ naudos 50% MQB architektūros modulių, 40% PQ26 platformos komponentų, o likę 10% bus perimta iš ankstesniosios „Fabia“ PQ25 platformos. MQB architektūros pagrindu gaminami tokie modeliai kaip „Škoda Octavia“, „Volkswagen Golf“, „Audi A3“ bei „Seat Leon“.

“Škoda Fabia”

Gamintojas pabrėžia, kad naujasis „Fabia“ bus labai praktiškas automobilis. Nors automobilis sutrumpėjo nepilnu centimetru, jo salonas maždaug tiek pat pailgėjo. Žadama daugiau erdvės keleivių galvoms ir alkūnėms, o bagažinė turėtų būti tarp erdviausiųjų savo klasėje – jos talpa sieks 330 ltr., 15 ltr. daugiau nei dabartiniame „Fabia“.

Iš atnaujinto „Polo“ modelio „Fabia“ veikiausiai perims ir pramogų bei pagalbines sistemas, ir variklių gamą. Kukliausi „Fabia“ turbūt bus komplektuojami su 1,0 ltr. 44 kW bei 55 kW varikliais, galingesnės versijos galbūt turės turbininius 1,2 ltr. TSI (66 bei 81 kW) benzininius motorus, o dyzelių mėgėjams, ko gero, bus pasiūlytas naujasis 1,4 ltr. TDI agregatas, turintis tris versijas: 55 kW, 66 kW ir 77 kW.

“Škoda Fabia” salonas

Naujasis „Fabia“ prekyboje turėtų pasirodyti kitų metų pradžioje. Be įprastinio 5 durų hečbeko ir toliau bus gaminama universalo („Fabia Combi“) versija. „Škoda“ yra užsibrėžusi tikslą savo metinius pardavimus padidinti iki 1,5 mln. vnt., tuo tarpu pernai buvo realizuota beveik 940 tūkst. automobilių. Dėl to „Fabia“ sėkmė gamintojui yra labai reikalinga, nes šis modelis pagal populiarumą nusileidžia tik „Octavia“.

Rugpjūtis 27, 2014   Įrašas priklauso rubrikai "Naujienos"



Komentarai

Parašykite komentarą

Vardas:   
Komentaras: