„Fiat Scudo“ įpėdinį gamins „Renault“

Nuo 2016 m. „Renault“ iš kito Prancūzijos gamintojo „PSA/Peugeot-Citroen“ perims „Fiat“ vidutinio dydžio furgono „Scudo“ gamybą. „Renault“ atstovas spaudai teigė, kad „Fiat“ furgonas riedės nuo Sandouville gamyklos konvejerio. Kol kas šioje gamykloje dar gaminami „Laguna“ ir „Espace“ modeliai, tačiau netrukus jų gamyba bus perkelta į taip pat Prancūzijoje esančią Duai gamyklą, o 230 mln. eurų (794 mln. Lt) investicija pavertė Sandouville „Renault“ komercinių automobilių gamybos centru.

„Renault“ dabar ieško būdų pilnai išnaudoti Sandouville gamyklos pajėgumus. Čia gaminami naujos kartos „Trafic“ bei paaukštinto stogo „Opel Vivaro“ modeliai, o netrukus, ruošdamasis naujojo kompaktinio hečbeko „Pulsar“ gamybos pradžiai, „Nissan“ į Sandouville perkels ir furgono „Primastar“, dar žinomo kaip NV300, gamybą.

Dabartinis “Fiat Scudo”

Būsimasis „Fiat Scudo“ bus gaminamas „Renault Trafic“ pagrindu ir nuo savo prancūziškojo giminaičio skirsis tik keletu priekinės bei galinės dalies apdailos detalių. „Renault“ atstovas leidiniui „Automotive News Europe“ teigė, jog susitarimas su „Fiat“ abiems bendrovėms leis sumažinti išlaidas bei įrodys, kad gamyklos Prancūzijoje gali būti konkurencingos.

Iki šiol „Fiat Scudo“ buvo gaminamas PSA valdomoje „Sevel Nord“ gamykloje Prancūzijoje. Prieš trejus metus PSA nusprendė nutraukti šią partnerystę su „Fiat“ ir pradėjo bendradarbiauti su „Toyota Motor“, tad dabar „Sevel Nord“ gamykloje greta „Citroen Jumpy“ ir „Peugeot Expert“ gaminami ir „Toyota Proace“ furgonai.

“Renault Trafic”

Paryžiuje įsikūrusi rinkos tyrimų bendrovė „Inovev“ prognozuoja, kad „Trafic“ modeliui „Renault“ rezervuos bent 80 tūkst. vnt. iš 150 tūkst. vnt. per metus siekiančių Sandouville gamybinių pajėgumų. Apie 30 tūkst. vnt. bus skirta „Fiat Scudo“, 9 tūkst. vnt. – „Nissan Primastar/NV300“, o „Opel Vivaro“ sudarys mažiau nei dešimtadalį šios gamyklos produkcijos.

Rugpjūtis 19, 2014   Įrašas priklauso rubrikai "Naujienos"



Komentarai

Parašykite komentarą

Vardas:   
Komentaras: