„Volkswagen Golf Sportsvan“ – geresnis „Golf“?

„Volkswagen“ teigia, jog „Golf Sportsvan“ pasižymi klasikinio „Golf“ hečbeko judrumu bei vienatūriui būdingu erdvumu, lengvesniu įlipimu bei aukštesne sėdėjimo pozicija. Dėl to kai kurie komentatoriai pavadino šį modelį „geresniu „Golf“. Šis naujasis kėbulas taip pat paremtas MQB platforma, kuri buvo naudojama ir hečbekui bei universalui. Naujasis modelis pakeitė „Golf Plus“.

“Volkswagen Golf Sportsvan”

Gamintojas suteikė automobiliui naują vardą siekdamas pabrėžti jo skirtumus nuo „Golf Plus“. „Golf Sportsvan“ turi dinamiškesnę išvaizdą, žemesnį stogą ir platesnį kėbulą. Modelio produkto vadovas Michaelis Kohnertas užsiminė, jog be ankstesnių „Golf Plus“ pirkėjų tikimasi pritraukti jaunų šeimų.

Vokietijoje „Golf Plus“ sudarė 25% visų „Golf“ versijų pardavimų, tuo tarpu likusioje Europoje ši dalis tesiekė 10%. „Volkswagen“ tikisi, jog sportiškesnis „Golf Sportsvan“ dizainas pritrauks daugiau pirkėjų užsienyje.

268,5 cm ilgio „Golf Sportsvan“ ratų bazė yra 10,7 cm ilgesnė už „Golf Plus“ bazę, tai suteikia gale sėdintiems keleiviams daugiau erdvės kojoms. Norint padidinti keleivių arba bagažinės erdvę, galinės sėdynės gali būti stumdomos 18 cm į priekį ir atgal.

„Golf Sportsvan“ turi 6 benzininių ir dyzelinių variklių gamą, kuri pasižymi iki 19% didesniu ekonomiškumu, lyginant su Golf Plus“. Planuojama išleisti ir įkraunamą hibridinę versiją.

„Golf Sportsvan“ yra pirmasis „Golf“ modelis, kuriame įdiegta aklosios zonos stebėjimo sistema.

„Golf Sportsvan“ siūlomas tik kaip penkiavietis modelis. Vokietijoje jis pasirodė š.m. gegužę (likusioje Europos dalyje – birželį) ir kainuoja nuo 19’625 eurų (67’761 Lt). Lietuvoje šio modelio bazinė kaina yra 61’229 Lt.

Prie pagrindinių „Golf Sportsvan“ konkurentų galima priskirti „BMW 2 Active Tourer“, B klasės „Mercedes-Benz“, „Opel Meriva“, „Ford C-Max“.

„Golf Sportsvan“ turėtų sudominti pasiturinčius pirkėjus, ieškančius mažesnio automobilio. Būdamas 433,8 cm ilgio, jis yra 13,4 cm ilgesnis už „Golf Plus“ ir 8,3 cm už įprastinį „Golf“, tačiau 22,4 cm trumpesnis už „Golf“ universalą.

Liepa 31, 2014   Įrašas priklauso rubrikai "Produktai"



Parašykite komentarą

Vardas:   
Komentaras: