BMW universalus skiria Europai, GT modelius – JAV ir Kinijai

BMW pardavimų ir rinkodaros skyriaus vadovas Ianas Robertsonas leidinio „Automotive News Europe“ redaktoriui Lucai Ciferri pripažino, kad „Gran Turismo“ (GT) modelių versijos yra orientuotos į tokias rinkas kaip JAV ir Kiniją, tuo tarpu Europa yra pagrindinė gamintojo universalų rinka. Anot I.Robertsono, 3 ir 5 serijų universalai yra labai svarbūs Europos rinkoje, net 40% jų realizuojama Vokietijoje, 11% Didžiojoje Britanijoje ir 9% – Italijoje. Tuo tarpu už Europos ribų didesnio populiarumo sulaukia GT versijos.

3 serijos BMW universalas

GT modelių versijos yra skirtos klientams, norintiems praktiškesnio automobilio už sedaną, tačiau nenorintiems pirkti universalo. GT versijas galima laikyti hečbekais, tad priėjimas prie bagažo skyriaus čia patogesnis nei sedane, be to, GT pasižymi aukštesne vairuotojo sėdėsena. Pasak I.Robertsono, 78% GT versijų parduodama ne Europoje, o universalų atveju padėtis visiškai priešinga – net 60% jų realizuojama Senajame žemyne. JAV rinkoje 3 serijos universalas ir GT turi tokią pat bazinę kainą – versija „328i xDrive“ kainuoja nuo 41’450 dolerių (105’710 Lt), tuo tarpu Europoje GT versija kainuoja daugiau už universalą. 5 serijos universalas JAV išvis nesiūlomas, ten galima rinktis tik sedaną arba GT.

“BMW 3 Gran Turismo”

Kitais metais BMW turėtų pasiūlyti vienatūrišką kompaktinį modelį, orientuotą į jaunas šeimas, aktyvaus sporto entuziastus, kuriems reikia vietos inventoriui pervežti, bei pagyvenusius vairuotojus, pageidaujančius aukštesnės sėdėsenos bei galimybės lengvai įlipti ir išlipti iš automobilio. Šis vienatūris kuriamas koncepcinio „Active Tourer“ modelio pagrindu ir naudos naująją priekinių varomųjų ratų platformą, kaip ir nesenai pasirodęs naujos kartos „Mini“ hečbekas. Šis modelis turėtų debiutuoti kovo mėnesį vyksiančioje Ženevos automobilių parodoje. Spėjama, kad jis vadinsis „BMW 2 Active Tourer“.

Lapkritis 26, 2013   Įrašas priklauso rubrikai "Tendencijos"



Parašykite komentarą

Vardas:   
Komentaras: