Naujasis „Mini“ tapo erdvesnis ir ekonomiškesnis už savo pirmtaką

Šią savaitę Didžiojoje Britanijoje buvo pristatytas naujos kartos „Mini“ trijų durų hečbekas. Tai yra pirmasis modelis, sukurtas naujos UKL priekinių varomų ratų platformos pagrindu. Ši platforma ateityje bus naudojama ir mažuose bei kompaktiškuose BMW modeliuose. Pristatydamas naująjį „Mini“ už šią markę atsakingas BMW valdybos narys Peteris Schwarzenbaueris pastebėjo, kad dėl savitos išvaizdos, kurią labai mėgsta jauni žmonės, „Mini“ yra labai svarbus BMW strategijos elementas. Vadovas pastebėjo, kad ateityje šios markės svarba tik augs, nes vis daugiau žmonių renkasi mažesnius automobilius.

“Mini Cooper”

Naujasis „Mini“ rinkoje turėtų pasirodyti pavasarį. Vokietijoje „Mini Cooper“ kainuos nuo 19’700 eurų (68’020 Lt). Tai jau trečia legendinio mažo automobilio karta nuo tada, kai šios markės valdymą perėmė BMW. Kaip ir buvo galima tikėtis, naujojo „Mini“ išvaizda pasikeitė labai nežymiai. Gamintojas tikina, kad naujasis modelis pasižymės dar tikslesniu ir sportiškesniu valdymu. Automobilio bendrasis ilgis padidėjo 9,8 cm iki 382,1 cm, o ratų bazė pailgėjo 2,8 cm iki 249,5 cm. Automobilis taip pat tapo 4,4 cm platesnis ir 0,7 cm aukštesnis. Bagažinės talpa išaugo 51 ltr. iki 211 ltr.

Bene daugiausiai naujienų yra variklių ir pavarų dėžių srityje. Iš pradžių pirkėjams bus pasiūlytos trys versijos: „Cooper“ su 1,5 ltr. trijų cilindrų (100 kW) varikliu, „Cooper S“ su 2,0 ltr. keturių cilindrų (141 kW) agregatu ir dyzelinė „Cooper D“ su 1,5 ltr. trijų cilindrų (85 kW) jėgaine. Visi varikliai yra turbininiai. „Mini“ gavo naują šešių laipsnių mechaninę greičių dėžę, taip pat nuo šiol su visais varikliais bus galima užsisakyti šešių laipsnių automatinę dėžę, o, jei ji pasirodys per lėta, galima rinktis ir šešių laipsnių sportinę automatinę pavarų dėžę. Be to, naujuose „Mini“ „stop-start“ sistema montuojama ir kartu su automatine greičių dėže.

“Mini Cooper S”

Iš viso gamintojas žada net 8-10 naujojo „Mini“ versijas, tačiau tiksliai neatskleidžia, kokios jos bus. Akylūs automobilių entuziastai jau užfiksavo bandomą kabrioletą, universalą su dvigubomis suveriamomis galinėmis durimis ir netgi penkių durų hečbeką. Be to, gamintojas žada ir hibridinę „Mini“ versiją.

Lapkritis 22, 2013   Įrašas priklauso rubrikai "Naujienos"



Komentarai

Parašykite komentarą

Vardas:   
Komentaras: